nieuws

Kamer wil opheldering over onzichtbare gevaren gespoten purschuim

bouwbreed Premium 2194

Kamer wil opheldering over onzichtbare gevaren gespoten purschuim

De Tweede Kamer wil opheldering van minister Ollongren over de gevaren van gespoten purschuim. De SP vroeg een debat aan, maar daar is geen meerderheid voor.

De gevaren voor bewoners die hun woning laten isoleren met gespoten purschuim zijn tot op de dag van vandaag onbekend. Om gezondheidsproblemen te voorkomen werden de verwerkingsrichtlijnen in 2013 wel aangescherpt.

Meerdere slachtoffers verklaarden vorige week echter tegenover Cobouw dat isolatiebedrijven zich lang niet altijd aan deze richtlijnen houden. Dat is opmerkelijk, omdat oud-minister Blok in 2013 nog benadrukte dat het volgen van deze regels van groot belang is. “Dat staat buiten discussie”, schreef hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Opheldering

De SP maakt zich zorgen. Naar aanleiding van twee artikelen in Cobouw vroeg het vandaag een Kamerdebat aan met de minister over de gevaren van gespoten purschuim. In de Tweede Kamer is daar echter geen meerderheid voor. Alleen GroenLinks ‘applaudisseerde’ voor het voorstel van de SP.

Minister Ollongren

De VVD, D66 en het CDA willen wel dat minister Ollongren opheldering geeft. De SP stelt daarnaast schriftelijke vragen aan de minister. Vooral over het feit dat er nog maar weinig is over de risico’s van gespoten purschuim, als isolatiebedrijven de richtlijnen aan hun laars lappen, wekt verbazing bij de SP.

 

Reageer op dit artikel