nieuws

Ballast Nedam komt alsnog volledig in handen van Renaissance

bouwbreed 898

Ballast Nedam komt alsnog volledig in handen van Renaissance

Het Turkse bouwconcern Renaissance krijgt 100 procent van aandelen in Ballast Nedam in handen. De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft de uitkoop van de nog resterende certificaathouders van de Nieuwegeinse bouwer toegewezen.

Renaissance zal de door de Ondernemingskamer vastgestelde koopprijs van 0,30 euro per aandeel voldoen door storting in de consignatiekas van het ministerie van Financiën. Daarmee wordt de onderneming volledig eigenaar van Ballast Nedam.

Ballast Nedam werd vorig jaar door Renaissance overgenomen – en daardoor feitelijk van de ondergang gered. De Turken slaagden er echter niet in om alle aandelen in handen te krijgen. Enkele aandeelhouders weigerden hun stukken aan te bieden uit onvrede over de geboden prijs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels