nieuws

‘Sloopsector wacht consolidatieslag’

bouwbreed 2623

‘Sloopsector wacht consolidatieslag’

De sloopsector staat aan de vooravond van een fusie- en overnamegolf. De concurrentie is heftig en er zijn veel kleine spelers die het op eigen kracht niet gaan redden.

Dat voorspelt Adriaan Vis, de nieuwe ceo van afval- en sloopbedrijf Beelen Groep. Beelen, naar eigen zeggen in Nederland marktleider op het gebied van het demonteren en slopen van gebouwen, wil in deze consolidatieslag een actieve rol spelen.

In een uitgebreid interview, dat Cobouw morgen publiceert, zegt Vis daarover: “We houden onze ogen en oren goed open. Als er geschikte kandidaten zijn gaan we daar zeker naar kijken.”

Ook op het gebied van afvalverwerking, een branche waarin de afgelopen jaren al veel fusies- en overnames hebben plaatsgevonden, wil Beelen groeien – autonoom, door samenwerking en mogelijk door middel van acquisities, bijvoorbeeld op het gebied van huisvuil. Die laatste activiteit sluit volgens Vis goed aan bij het inzamelen en verwerken van bedrijfsafval, afvalcontainers en recycling.

Helft van omzet uit afvalverwerking

Afvalverwerking is grosso modo goed voor de helft van de omzet van Beelen. Die bedroeg vorig jaar zo’n 120 miljoen euro tegen 103 miljoen euro in 2015. Over het resultaat in 2016 wil Vis nog niets kwijt. Ook in de eerste helft van 2017 heeft de groep volgens hem veel werk gehad.

In 2012 streefde Beelen nog naar een omzet van 250 miljoen euro in 2015 en een plaats in de top-drie van recyclingbedrijven in Nederland. “Achteraf gezien te hoog gegrepen en weinig realistisch”, vindt Vis. Aan nieuwe targets wil hij zich niet binden. “De kwaliteit van de omzet moet omhoog, de kwantiteit is van secundair belang.”

Vis is de opvolger van Wim Beelen, de oprichter en grootaandeelhouder van Beelen Groep. Beelen zelf legt zich sinds begin deze zomer toe op ‘strategisch commerciële klantcontacten’.

Reageer op dit artikel