nieuws

Royal Haskoning lanceert digitaal rapportagesysteem

bouwbreed 1921

Royal Haskoning lanceert digitaal rapportagesysteem

Geen dikke papieren rapporten meer, maar rapporteren met interactieve kaarten, 3D-animaties, geluid en gelaagde teksten. iReport, een nieuw systeem dat Royal HaskoningDHV vandaag heeft gelanceerd, vervangt de ‘ouderwetse’ manier van rapporteren door een nieuwe digitale manier. iReport moet volgens het adviesbureau studies, plannen en rapportages rond complexe projecten inzichtelijker en toegankelijker maken.

iReport is, anders dan het traditionele rapport in papier of pdf, visueel en interactief. Gebruikers kunnen volgens Royal HaskoningDHV met een muisklink kiezen tussen informatie in een vogelvlucht, of voor meer technische en gedetailleerde gegevens. “Deze nieuwe digitale wijze van rapporteren wordt in snel tempo omarmd door gemeenten, provincies en het Rijk. Zo worden er iReports gemaakt voor de Corridorstudie Rotterdam-Antwerpen voor de provincie Zuid-Holland en het ministerie, voor diverse mobiliteitsstudies in de provincie Limburg en voor enkele gemeenten”, zegt Paul Eijssen, strategic consultant bij Royal HaskoningDHV en bedenker van het iReport.

Toepasbaar in alle fasen

Van planstudie tot en met het mobiliteitsprogramma: iReport is volgens het adviesbureau toepasbaar in alle fasen van het besluitvormingsproces en de projectontwikkeling. Voor Royal HaskoningDHV is iReport onderdeel van het strategisch advies dat het bureau levert.

Ontstaan van iReport

iReport is ontstaan uit het digitale Milieu Effect Rapport, dat Royal HaskoningDHV vorig jaar in samenwerking met Rijkswaterstaat introduceerde. Vanwege enthousiaste responsen vanuit overheden uit het binnen- en buitenland, heeft het adviesbureau dit rapport verder ontwikkeld tot het iReport.

Reageer op dit artikel