nieuws

Ook financieel directeur Akzo Nobel ziek thuis

bouwbreed Premium 2159

Ook financieel directeur Akzo Nobel ziek thuis

Na het vertrek van de oververmoeide topman Ton Büchner, moet Akzo Nobel het voorlopig ook stellen zonder financieel directeur Maëlys Castella. Zij is met ziekteverlof.

Controller Hans De Vriese neemt waar als financieel bestuurder, totdat een definitieve opvolger is gevonden. Castella zal wel terugkeren in een hoge managementfunctie bij Akzo Nobel.

Financieel directeur Maëlys Castella zit ziek thuis. (foto: Akzo Nobel)

Het verf- en chemiebedrijf liet ook weten dat het zijn eerder gecommuniceerde winstdoelstelling voor 2017, een verbetering van het resultaat voor rente en belasting met minstens 100 miljoen euro, mogelijk niet gaat halen. Wel wordt nog altijd een stijging van het resultaat voorzien.

Top onder hoogspanning door overnamestrijd

De top van Akzo Nobel staat al het hele jaar onder hoogspanning. Concurrent PPG Industries benaderde het bedrijf met een overnamevoorstel en toen dat werd afgewezen kreeg het te maken met morrende investeerders, die aandrongen op het vertrek van president-commissaris Antony Burgmans.

Om de aandeelhouders te paaien kwam Akzo Nobel met eigen plannen om de beurskoers een impuls te geven. Het beloofde een opsplitsing in een verf- en een chemiebedrijf en formuleerde ambitieuze doelstellingen om de resultaten te verbeteren in de periode tot en met 2020.

Analisten waren al sceptisch over die doelstellingen en Akzo Nobel erkent nu ook dat het alle zeilen bij zal moeten zetten om ze te halen. Het zegt daarbij verrast te zijn door tegenvallers, zoals nadelige valutaschommelingen, duurdere grondstoffen en moeilijke marktomstandigheden op het gebied van coatings voor schepen.

Reageer op dit artikel