nieuws

LievenseCSO verkoopt aandelen aan personeel

bouwbreed 1736

LievenseCSO verkoopt aandelen aan personeel

LievenseSCO gaat haar management en medewerkers financieel laten mee participeren in het bedrijf. Het advies- en ingenieursbureau volgt hiermee het voorbeeld van andere adviesbureaus, zoals Royal Haskoning, Witteveen+Bos, Tauw, Movares en Janssen de Jong.

LievenseCSO heeft dit maandag bekend gemaakt. “Bedrijven waar medewerkers actief mogen participeren zijn succesvoller”, verklaart algemeen directeur Eric van den Broek. “Via deze structuur leg je verantwoordelijkheden laag in de organisatie en stimuleer je mensen om mee te denken. Medeaandeelhouder worden van het bedrijf waar je werkt, heeft een zekere mate van bindkracht.” Veel andere adviesbureaus hebben al jaren een regeling voor personeelsparticipatie.

Al 11 procent van aandelen in handen van medewerkers

Op dit moment is al ruim 11 procent van de aandelen van LievenseCSO in de handen van haar personeel. Het adviesbureau verwacht dat dit de komende jaren zal groeien. Om de aandelenverkoop in goede banen te leiden, heeft het bedrijf Stichting Administratiekantoor LievenseCSO Partner Participatie opgericht.

 

Reageer op dit artikel