nieuws

‘Klimaatminister nadrukkelijk aan de orde’

bouwbreed 1943

‘Klimaatminister nadrukkelijk aan de orde’
Corné Bastiaansen

In het nieuwe kabinet komt mogelijk een klimaatminister. Dat meldt de Telegraaf. “Een nieuwe minister voor Klimaatzaken is nadrukkelijk aan de orde.”

De onderhandelingen tussen de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie over een nieuw kabinet zijn nog in volle gang. Maar, afgaande op berichtgeving in de Telegraaf worden de contouren ervan steeds beter zichtbaar.

Zo zou kabinet Rutte-III afkoersen op meer bewindspersonen. Zijn het er nu dertien, in het nieuwe kabinet verwachten Haagse bronnen er zestien. Zes voor de VVD, vier voor het CDA en D66, en twee voor de ChristenUnie.

En wonen dan?

Als nieuwe ministerposten noemt de krant Klimaatzaken, Landbouw en Voedsel, en Immigratie en Integratie. Of er in het nieuwe kabinet ook weer plek is voor een minister voor wonen, is onduidelijk. Onder meer het CDA vindt een aparte minister voor woonzaken overbodig.

Olof van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie begint ongeduldig te worden en vindt dat de formatieonderhandelingen wel erg lang duren. “Klimaatverandering wacht niet op gekletst”, verklaarde hij deze week in een interview met Cobouw.

Onno Dwars, Ballast Nedam

Verbod op aardgas bij nieuwbouw

Van der Gaag hoopt op een Klimaatwet met daarin keiharde doelstellingen. Meerdere bouwers zoals Ballast Nedam drongen eerder aan op een verbod op aardgas bij nieuwbouw. Ballast Nedam wacht daar niet op. Onno Dwars, directeur bij Ballast Nedam Development maakte deze week bekend alleen nog maar aardgasvrij te bouwen.

Reageer op dit artikel