nieuws

BAM eindigt opnieuw als eerste in Forest50

bouwbreed Premium 2836

BAM eindigt opnieuw als eerste in Forest50
Forest50 FSC

BAM is voor het tweede opeenvolgende jaar als eerste geëindigd in de Forest50, de vijftig grootste bouwbedrijven gerangschikt naar toepassing van duurzaam hout.

Het Bunnikse bouwconcern bereikte volgens samensteller FSC Nederland een inkooppercentage van duurzaam hout van 98 procent. Slokker Bouwgroep en VolkerWessels eindigden samen op de tweede plek, met een percentage van 96 procent.

“Het is een waardering voor onze inspanningen op het gebied van klimaat en circulariteit”, laat Willem Otter, directeur Realisatie van BAM Wonen weten. “Deze uitslag stimuleert ons nog meer om naast hout ook onze andere inkopen duurzamer te doen. Een positieve ontwikkeling is dat we merken dat het besef groeit dat duurzaam inkopen niet automatisch meer hoeft te kosten.”

Nijhuis Bouw kreeg van FSC Nederland  de aanmoedigingsprijs. “Dit hebben zij verdiend omdat ze afgelopen jaar investeerden in de toepassing van een minder bekende tropische houtsoort. Dit is belangrijk omdat een FSC-bos beter rendeert als ook gebruik wordt gemaakt van soorten die minder gangbaar zijn”, aldus FSC-manager Roel Nozeman.

Zorgen over transparantie

Alleen maar tevreden is FSC overigens niet. Volgens Nozeman  zijn er ook zorgen: “Binnen de Forest50 ranking zien we een aantal koplopers die veel aandacht besteedt aan duurzaam hout in het bouwproces. Daarna volgt een grote middengroep die geen vooruitgang boekt en niet transparant is over het aandeel duurzaam hout dat wordt toegepast. Ook zien we bij deze groep geen publiekelijke doelstellingen om 100 procent duurzaam hout te bereiken”.

Bij de totstandkoming van de Forest50 maakt FSC Nederland gebruikt van de Cobouw50, de ranglijst van de vijftig grootste bouwondernemingen die elk jaar in november uitkomt. De volledige Forest50 is hier te vinden.

Reageer op dit artikel