nieuws

Arcadis zet architectuurtak CallisonRTKL in de etalage

bouwbreed 1747

Arcadis zet architectuurtak CallisonRTKL in de etalage
Arcadis ziet winst en omzet teruglopen

Advies- en ingenieursbureau Arcadis overweegt afscheid te nemen van zijn architectuurtak CallisonRTKL. De strategische opties voor het dochterbedrijf, zowel buiten als binnen de onderneming, worden de komende maanden in kaart gebracht.

CallisonRTKL heeft 1700 mensen in dienst in Noord-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Europa. Het onderdeel droeg vorig jaar 326 miljoen euro bij aan de omzet en 31 miljoen euro aan het bedrijfsresultaat.

Arcadis heeft Bank of America Merrill Lynch in de arm genomen als financieel adviseur. Het bedrijf is bezig zijn gehele strategie tegen het licht te houden en praat de markt daar op 21 november over bij.

Dalende winst

De stap is opmerkelijk, want bij de halfjaarcijfers werd juist bekend gemaakt dat het bedrijf groeit in Noord-Amerika. Arcadis maakte onlangs een operationele winst bekend van 47 miljoen euro over het eerste half jaar. Dat is 14 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet daalde, met 2 procent naar 1,64 miljard.

De nieuwe topman Peter Oosterveer is ondanks de dalende resultaten positief gestemd. “We zien dat onze maatregelen voor winstgroei hun vruchten afwerpen. Bovendien groeit Arcadis weer in Noord-Amerika, na drie jaar teruggang. Dat geeft vertrouwen voor de tweede helft van het jaar.”

Reageer op dit artikel