nieuws

Oprichter koopt Kegro Deuren weer terug

bouwbreed 3191

Oprichter koopt Kegro Deuren weer terug

Oud-eigenaar en oprichter Jan Kersten (64) heeft Kegro Deuren teruggekocht van Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn. Naast Kegro Deuren neemt Kersten ook  Van Bruchem en de productiefaciliteiten van Douma over.

Kegro Deuren  is naar eigen zeggen marktleider van buitendeuren in Nederland en heeft tijdens de bouwcrisis enkele forse saneringen moeten doorvoeren. In de jaren voor de crisis werden met 350 personeelsleden ruim 100.000 buitendeuren per jaar vervaardigd en vaak ook geïnstalleerd op de bouwplaats. Het volume en het aantal personeelsleden halveerde tijdens de crisis. Een tijdlang maakte Kegro deel uit van de Doorwin groep die in 2015 failliet ging. Kegro, Douma en Van Bruchem waren de enige drie fabrikanten uit de groep die een doorstart maakten. De drie bedrijven ontworstelen zich nu aan de vleugels van investeerder Marcel Boekhoorn.

Kersten laat weten weer toekomst te zien in het bedrijf nu de bouweconomie weer mooie groeicijfers laat zien. De 64 jarige ondernemer wil inzetten op meer innovatie van zowel het product als het proces.

De opbouw van de KegaPro+-buitendeur.

Reageer op dit artikel