nieuws

Warenautoriteit waarschuwt voor werkhandschoenen Serin

bouwbreed Premium 6855

Warenautoriteit waarschuwt voor werkhandschoenen Serin

De leverancier van veiligheidskleding Rehamij roept zijn werkhandschoenen Serin terug omdat ze een te hoge concentratie van de giftige chemische stof chroom-VI bevatten. Die stof is zeer schadelijk voor de gezondheid.

Mensen die de werkhandschoenen hebben worden verzocht om onmiddellijk te stoppen ze te gebruiken, meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maandag. De te hoge concentratie kwam aan het licht tijdens een controle van een monster van de handschoenen.

Volgens Rehamij heeft de terugroepactie betrekking op de laatste vracht, in totaal ongeveer 4000 werkhandschoenen. De NVWA meldde eerder op de dag dat werkhandschoenen van het merk Safe Worker worden teruggeroepen. Dit is echter niet het geval.

Dat de keuze voor werkhandschoenen niet lichtzinnig genomen mag worden, bleek vorig jaar al uit een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch.

Reageer op dit artikel