nieuws

Technische groothandel Wasco lijft leverancier Air Convent in

bouwbreed Premium 2419

Technische groothandel Wasco lijft leverancier Air Convent in

Technische Groothandel Wasco uit Twello neemt 100 procent van de aandelen over van Air Convent, leverancier van installatiematerialen in de markten airconditioning, koeling en warmtepompen.

De overname, per 1 augustus, is ingegeven door de “veranderingen op de verwarmingsmarkt”, aldus Wasco, onderdeel van het Britse Wolseley.

“Met de overname van Aircovent zetten we een volgende stap in onze groeiambitie op het gebied van airco en koeling”, zegt algemeen directeur Herold van den Belt van Wasco. “Aircovent zal blijven opereren onder eigen naam en zal verder gefaciliteerd worden door het logistieke – en vestigingsnetwerk van Wasco.”

Aircovent is in 23 jaar uitgegroeid tot marktleider als het gaat om het leveren van installatiematerialen voor airconditioning, koeling en warmtepomp. Afgelopen jaren maakte de onderneming uit Rotterdam volgens oprichter Ron Heuker een sterke groei door. “Deze groei willen we voortzetten en we hebben in Wasco onze strategische partner gevonden”.

Wasco is een technische groothandel in verwarming, sanitair, onderdelen, koeltechniek en ventilatie. Het bedrijf telt ruim 12.000 klanten, die bediend worden vanuit 34 vestigingen verspreid over Nederland. In Apeldoorn en Twello beschikt Wasco over distributiecentra.

Reageer op dit artikel