nieuws

Scheuten Glass in handen van Amsterdamse investeerder

bouwbreed 1957

Scheuten Glass in handen van Amsterdamse investeerder

Scheuten Glass komt in handen van de Amsterdamse investeerder Value Enhancement Partners (VEP). De Limburgse producent van bouwglas kan daardoor na een aantal moeilijke jaren, weer vooruitkijken.

Dat heeft de onderneming uit Venlo bekendgemaakt. Hoeveel de durfkapitalist neerlegt voor Scheuten, is niet naar buiten gebracht.

Voor de ruim 700 werknemers heeft de overname geen gevolgen. Alle vestigingen in Nederland, België en Duitsland blijven gehandhaafd. Het bedrijf blijft zich ook focussen op isolatieglas, projecten en basisglas.

“Wij wilden een onafhankelijke speler in de markt blijven en dat is met VEP gegarandeerd”, reageert Scheuten-topman Donald Eshuis op de overname. “Tegelijkertijd verbeteren wij met de herfinanciering de continuïteit van het bedrijf en onze kansen voor de toekomst. “

Opvolgingsprobleem opgelost

Met deze overname wordt ook invulling gegeven aan opvolging van Jacques Scheuten (69). Hij richtte het glasbedrijf in 1950 op, maar heeft binnen de familie geen opvolger.

Onder leiding van Scheuten groeide de onderneming uit tot een van de grotere, onafhankelijke glasbedrijven van Europa. Scheuten Glass leverde het glas voor onder andere het World Trade Center 1 in New York, de  Evolution Tower in Moskou, het Centraal station in Rotterdam en de Reichstag in Berlijn.

Als gevolg van de crisis in de bouw draaide Scheuten afgelopen jaren echter met verlies. Nu de sector aantrekt, ziet VEP kansen. “De bouwbranche zit sterk in de lift en Scheuten is één van de marktleiders op het gebied van vlakglas in Nederland”, verklaart Chris de Weers van VEP zijn interesse in Scheuten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels