nieuws

VolkerWessels weer beste werkgever in de bouw

bouwbreed 22999

VolkerWessels weer beste werkgever in de bouw

Voor de derde keer in de afgelopen 4 jaar is VolkerWessels gekozen als ‘Beste werkgever in de bouw’. Het Amersfoortse concern vergaarde 21 procent van de stemmen in het jaarlijkse Salarisonderzoek van Cobouw en Berenschot.

BAM leverde de eerste plek van vorig jaar in en volgde op de tweede plaats met 12 procent van de stemmen. Dura Vermeer wist een plekje winst te boeken en eindigt in 2017 op een derde plek, dezelfde positie die de Rotterdammers ook in 2015 bezetten.

Heijmans duikelt uit top-3

Werken bij Heijmans blijkt minder populair dan vorig jaar. Wellicht dat de negatieve berichtgeving rondom een aantal grote projecten de Brabanders parten heeft gespeeld: ze duikelden uit de top-3 naar een 5e plaats. Daar stonden ze in 2013 voor het laatst.

Balast Nedam maakte een mooie come-back. Daar waar ze hun positie in de top-10 van beste werkgevers in de bouw vorig moesten afstaan aan Van Gelder, komen ze dit jaar weer met stip binnen op plaats 7.

Toonaangevende projecten zijn magneet voor personeel

Belangrijkste motivatie om voor bedrijven in de top-3 te willen werken is in vergelijking met voorgaande jaren ongewijzigd. Toonaangevende projecten blijken de grootste magneet voor gemotiveerd personeel. Op de voet gevolgd door de bekendheid van een werkgever. Veel respondenten geven bijvoorbeeld aan in het verleden goed samen gewerkt te hebben met VolkerWessels en dat ze daarom best zelf voor het concern zouden willen werken.

Dura Vermeer en VolkerWessels krijgen ook veel stemmen omdat het familiebedrijven zijn. Meest opvallende citaten van deelnemers aan het onderzoek: “Ik houd niet van prijsvechten”, “Ik wil bij een bedrijf werken dat anders met onze aarde omgaat” en “Ik wil bij het meest innovatieve bedrijf werken.”

Lees ook: Lonen over volle breedte omhoog en Doorwerken tot 67? Geen enkel probleem!

Foto's

Reageer op dit artikel