nieuws

Heijmans verkoopt Duitse dochter Oevermann voor 60 miljoen

bouwbreed Premium 134

Heijmans verkoopt Duitse dochter Oevermann voor 60 miljoen

Heijmans verkoopt zijn Duitse dochteronderneming Oevermann voor 60 miljoen aan Porr Deutschland. De transactie levert de Rosmalense bouwer een boekwinst op van ongeveer 15 miljoen.

Dat heeft Heijmans maandag na sluiting van de beurs bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van dit jaar, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

“De verkoop van Oevermann betekent een belangrijke stap op weg naar verdere schuldreductie en een structurele verbetering van de vermogensverhoudingen”, laat Heijmans weten.

Het bouwconcern raakte in financiële nood door aantal probleemprojecten. Om het hoofd boven water te houden, besloot het concern zich terug te trekken op de Nederlandse markt en alle buitenlandse activiteiten te verkopen.

Oevermann is in Duitsland actief in de wegenbouw en de utiliteitsbouw. Het bedrijf, dat ongeveer 700 werknemers telt, was vorig jaar goed voor een omzet 215 miljoen.

Porr kocht eerder al Franki

Porr is voor Heijmans geen onbekende. Eerder al verkocht het haar funderingsdochter Franki aan de onderneming, die deel uitmaakt van het Oostenrijkse Porr-concern. Porr kent vijf thuismarkten: Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Polen en de Tsjechische Republiek. Met de overname van Oevermann versterkt Porr zijn positie in de Duitse markt.

Reageer op dit artikel