nieuws

Heijmans verkoopt Belgische tak voor 40 miljoen euro

bouwbreed Premium 131

Heijmans verkoopt Belgische tak voor 40 miljoen euro

Heijmans verkoopt alle aandelen van haar Belgische bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg aan Besix. Het levert de Nederlandse bouwer netto ruim 40 miljoen euro op.

Heijmans gebruikt de verkoopopbrengsten voor schuldaflossing. “De desinvestering van de Belgische activiteiten is een volgende stap op weg naar verdere schuldreductie en een structurele verbetering van de vermogensverhoudingen”, aldus de bouwer. Met de verkoop legt ze meer focus op de Nederlandse activiteiten.

Over 2016 behaalden de Vlaamse bedrijven gezamenlijk een omzet van circa 250 miljoen euro. Heijmans: “De combinatie met het Belgische Besix biedt de bedrijven veel mogelijkheden om zich sterk verder te ontwikkelen op de Belgische markt”.

Reageer op dit artikel