nieuws

Werkloosheid bouw 10 procent lager

bouwbreed 8

Werkloosheid bouw 10 procent lager

De werkloosheid in de bouw is met 10 procent gedaald. Ruim 15.000 mensen die in de bouw hun baan kwijtraakten, ontvangen op dit moment een WW-uitkering.

De cijfers bevestigen het beeld dat het beter gaat met de sector. Vergeleken met vorig jaar daalde het aantal nieuwe werklozen in de eerste zes maanden van het jaar met 20 procent. In de maanden januari tot en met juni raakten 7600 mensen uit de bouw werkloos.

Moeizamer

De daling van de werkloosheid gaat gepaard met het moeizamer vinden van een nieuwe baan vanuit een WW-situatie. Bij 45 procent van de personen bij wie in het eerste half jaar de WW-uitkering afliep, kwam dat vanwege het vinden van een nieuwe baan. Vorig jaar was een nieuw baan bij 72 procent van de mensen de reden voor het beëindigen van de WW-uitkering.

Reageer op dit artikel