nieuws

Spie keurmeester in veertig gevangenissen

bouwbreed 17

Spie keurmeester in veertig gevangenissen

Spie gaat komende vier jaar de arbeidsmiddelen van alle gevangenissen in Nederland inspecteren. De technisch dienstverlener heeft daartoe de opdracht gekregen van de Dienst Justitiële.

Dat heeft de onderneming bekendgemaakt, zonder een aanneemsom te vermelden.

De keurmeesters van Spie zullen inspecties uitvoeren aan elektrische arbeidsmiddelen, klimmaterialen, valbeveiligingen, hijs- en hefmiddelen en magazijnstellingen. Het gaat om materialen van de technische dienst en in de werkplaatsen, maar ook om de elektrische huishoudelijke apparatuur in de cellen.

Spie wist de opdracht te verwerven mede dankzij de ervaring op dit terrein. Het bedrijf voert al inspecties uit in Sittard, Roermond en Ter Peel. “Die ervaring gaf ons een voorsprong in de aanbesteding om de bijna veertig gevangenissen in Nederland onder onze hoede te krijgen”, aldus projectleider Mark van der Heijden van Spie.

Reageer op dit artikel