nieuws

Studenten bouwen zelfvoorzienend huis in Detroit

bouwbreed 127

Studenten bouwen zelfvoorzienend huis in Detroit

Drie architectuurstudenten van TU Delft starten een pilot in Detroit (VS) waarin een vervallen woning omgetoverd wordt tot zelfvoorzienend huis. Verouderde materialen maken plaats voor betaalbare, duurzame bouwtechnologieën. Het project start in september 2016.

Het project dient als showcase voor onderzoek en educatie op het gebied van duurzame renovatietechnieken. Drie maanden lang brengen ‘The Motown Movement’ oprichters Bob Hendrikx (22), Dominik Lukkes (22) en Ronen Dan (22) hun low-budget en duurzame renovatiemethode in de praktijk. De bevindingen worden onder andere vertaald naar een boek en documentaire.

De methode

Onze methode is toegankelijk en toepasbaar op ieder huis

De methode kenmerkt zich door lage renovatiekosten. Enerzijds door woonlastenreductie, hergebruik van materialen voor isolatie en constructie, en duurzame energieopwekking. Anderzijds door een ‘Ikea-achtige’ handleiding, waardoor huizenbezitters veel werkzaamheden zelf kunnen uitvoeren, zo stelt mede-oprichter Ronen Dan. “Onze methode is voor veel mensen toegankelijk en toepasbaar op ieder huis”, aldus de mede-oprichter.

Halverwege december 2016 is het project in Detroit afgerond. De ambitie is om na de pilot uit te breiden naar andere landen.

Reageer op dit artikel