nieuws

Adopteer een dak

bouwbreed Premium 58

Adopteer een dak

Vanmiddag gaat het allereerste crowdfunding voor groene daken ter wereld live met de eerste vijf Amsterdamse dakprojecten. De start van een Rooftop Revolution. Het is de bedoeling om samen een enorm dak-natuurgebied verspreid over de Nederlandse daken aan te leggen.

Alleen al Amsterdam heeft 12 km onbenut plat dak. Daar past het Vondelpark ruim 25 keer op. ‘De kansen liggen op het dak. Nog geen 1% van de daken is nu groen. Met de Rooftop Revolution kunnen we daar verandering in brengen.’, aldus initiatiefneemster Suze Gehem, van Groene Grachten en duurzame bouwvrouw 2015.

Na de start in Amsterdam, is het de ambitie om de komende drie jaar minstens drie andere Nederlandse steden aan te pakken. Rooftop Revolution is een initiatief van De Groene Grachten en De Gezonde Stad en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, Stichting DOEN, Rabobank, Rainproof, Let It Grow en Natuurmonumenten. Aangemelde projecten krijgen begeleiding van Rooftop Revolution bij het ontwikkelen van de daktuin.

Vanaf 14 april, 17.00 uur meer informatie via de website van Rooftop Revolution

Reageer op dit artikel