nieuws

Nieuwe beschermlaag voor Maeslantkering

bouwbreed

Rozenburg – De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is toe aan groot onderhoud.

Bij dit vakwerk van stalen buizen aan de Rozenburgse zijde, zijn daarom de steigers in opbouw om een anti-corrosiebehandeling te kunnen uitvoeren. Nadat vorig jaar al de twee schuiven van een coating en verflaag waren voorzien, zijn dit jaar de verbindingen tussen de scharnierpunten en de deuren van de stormvloedkering aan de beurt. Hoofdaannemer BAM, die het onderhoudscontract uitvoert voor Rijkswaterstaat, heeft hiervoor het bedrijf IRIS ingeschakeld. Het is de eerste grote anti-corrosiebehandeling sinds de ingebruikname in 1997. In de verflaag wordt tevens een speciaal soort glasvezel verwerkt om thermische vervorming van het staal door het zonlicht tegen te gaan.

Foto: Ries van Wendel de Joode

Reageer op dit artikel