nieuws

Werknemers VBK over van Schagen naar Hoorn

bouwbreed Premium

Werknemers VBK over van Schagen naar Hoorn

VBK verhuist binnenkort werknemers uit Schagen naar het hoofdkantoor in Hoorn. Het gaat om ongeveer tien personeelsleden van de afdelingen calculatie en werkvoorbereiding, meldt het Noordhollands Dagblad.

“We hebben dit besloten om kosten te besparen en uit efficiencyoverwegingen”, licht algemeen directeur Hans Koppenol toe in de regionale krant. Het bouwconcern heeft de huur van een deel van bedrijvencomplex De Witte Paal in Schagen opgezegd. Vijf medewerkers blijven werken vanuit Schagen. Het gaat om het bedrijfsbureau van de bouwer. De verhuisplannen worden binnen enkele weken doorgevoerd. Een definitief vertrek van VBK uit Schagen is volgens Koppenol momenteel niet aan de orde. De productietak blijft sowieso in de Noord-Hollandse plaats, meldt hij de regionale krant. “Dat betreft iets van een mannetje of twintig.”

VBK is actief in vrijwel alle segmenten van de bouw: de burgerlijke- en utiliteitsbouw, beton- en waterbouw, grond- en wegenbouw, betonreparatie, leidingbouw. De bouwer uit Hoorn was volgens directeur Koppenol het afgelopen jaar goed voor een omzet van 60 miljoen euro, ongeveer twintig miljoen minder dan het jaar ervoor. In 2012 was de bouwer nog goed voor een omzet van 80,3 miljoen euro, ruim 25 miljoen minder dan een jaar eerder. De afgelopen jaren werd de organisatie aangepast. Zo nam het personeelsbestand in 2013 met circa vijftig arbeidsplaatsen af.

Een nieuwe ontslagronde komt er vooralsnog niet, stelt directeur Koppenol. “Maar het is nog altijd crisis in de bouw, het zijn ook voor VBK zware tijden. Dus alle beetjes die kosten kunnen besparen, helpen.”

Reageer op dit artikel