nieuws

De Vries en Verburg wint Cobouw Award

bouwbreed

De Cobouw Award is gewonnen door Bouwbedrijf De Vries en Verburg. De onderneming uit Stolwijk kwam als best presterende bouwer uit de bus in het benchmark-onderzoek dat accountants- en adviesbureau PwC uitvoerde in opdracht van dagblad Cobouw.

De winnaar is woensdagavond bekendgemaakt tijdens de presentatie van de Cobouw50 op Paleis Soestdijk. De Vries en Verburg scoorde slechts een fractie beter dan Hemubo uit Almere, dat twee jaar geleden nog met de Award naar huis ging. Behalve Hemubo en De Vries en Verburg waren ook Prins Aanneming Maatschappij, Van Gelder en Ten Brinke-moeder Brihold genomineerd. Jan Boer, algemeen directeur van De Vries en Verburg, was woensdag niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Volgens hem zijn de goede prestaties van de onderneming vooral de verdienste van de werknemers.

Boer was wel bereid om de betonnen bokaal, onder strikte geheimhouding, in het bedrijfspand in Stolwijk in ontvangst te nemen. Bij die gelegenheid toonde hij zich trots, maar benadrukte ook dat het “slechts om een momentopname gaat”. Boer had zijn mede-directieleden Henk Aantjes en Marco Dekker uitgenodigd om bij de uitreiking in zijn kantoor aanwezig te zijn.

Best presterend

Met ingang van dit jaar wordt de Cobouw Award uitgereikt aan het best presterende bouwbedrijf van Nederland. Daarvoor beoordeelt PwC de financiële performance en de financiële soliditeit van alle bedrijven uit de Cobouw50. Vorig jaar ging de award nog naar het best presterende familiebedrijf (Vastbouw). In 2012 werd de prijs toegekend aan de bouwer die zich het beste door de voorgaande crisisjaren had gesleept.

Lees meer over de Cobouw50 op www.cobouw.nl/cobouw50

Bekijk hier de lijst met de 50 best presterende bouwers. 

Reageer op dit artikel