nieuws

Eigenaar trekt handen af van De Combi

bouwbreed

Eigenaar trekt handen af van De Combi
Miljoenenclaims na leegtrekken De Combi Groep

Investeerder en enig aandeelhouder Hooge Raedt trekt zijn handen af van De Combi Groep.

Woensdag werd het faillissement aangevraagd van de holding. De zeven vestigingen zijn nog niet failliet. Hooge Raedt is een investeringsvehikel van Ruud Bakhuizen die in de Quote-500 staat. Hij zou in 2013 nog miljoenen euro’s in De Combi hebben gepompt, maar heeft er na een grondige “doorkijk” geen fiducie meer in.

“Zelfs als de liquiditeit omvangrijk wordt verbeterd, is het de vraag of het bedrijf levensvatbaar is”, zegt de woordvoerder van De Combi. In 2013 leed het woningbouwbedrijf een verlies van 5 miljoen euro, de omzet halveerde tijdens de crisisjaren. “De laatste maanden werd duidelijk dat een faillissement onvermijdelijk is.”

Reageer op dit artikel