nieuws

Forse boetes voor cementbedrijven

bouwbreed

Forse boetes voor cementbedrijven

De Belgische Raad voor de Mededinging heeft een boete opgelegd van in totaal 14,7 miljoen euro aan de cementbedrijven CBR, Holcim en CCB, aan de sectororganisatie Febelcem en het onderzoekscentrum OCCN.

Het gaat om de derde hoogste boete, die de Belgische concurrentieautoriteit ooit oplegde. De zaak heeft te maken met de samenstelling van stortklaar beton. Zoals bekend is cement vanouds het belangrijkste onderdeel daarvan, maar sinds een aantal jaren wordt meer en meer gebruik gemaakt van het veel goedkopere hoogovenslak, dat afkomstig is van de ijzerproductie.

Een belangrijke speler op deze markt is het Ierse bedrijf Orcem, dat zijn pogingen om tot de Belgische markt door te dringen, gedwarsboomd zag door bovengenoemde vijf bedrijven en organisaties. Orcem stapte daarom naar de Raad voor de Mededinging, die een onderzoek startte.

Reageer op dit artikel