nieuws

HSB lijft afgeslankt Deurwaarder in

bouwbreed

HSB Bouw neemt bijna alle lopende projecten van het failliete J.M. Deurwaarder over. Vijftig van de tweehonderd werknemers gaan mee.

Orderportefeuille Deurwaarder verkruimeld naar 13 miljoen euro

D at is HSB Bouw dit weekend overeengekomen met de curatoren van Knuwer advocaten. “We zijn van plan zo’n beetje alle renovatieprojecten over te nemen, plus de projecten van kleinbouw, de metselwerken en het onderaannemingswerk”, zegt algemeen directeur André Vos van HSB. Hij benadrukt dat HSB nog wel met de opdrachtgevers van de projecten overeenstemming moet bereiken. Met een deel van hen is inmiddels al contact geweest.

Deurwaarder had vlak voor het faillissement van vorige week nog zeven grote projecten lopen, waaronder een nieuwbouwproject met 98 appartementen in Purmerend. Dat project neemt HSB ook over. Verder gaat het om twaalf metselwerken in onderaanneming, en zo’n zes projecten in de kleinbouw.

Metselbedrijf

In totaal zat er volgens Vos nog maar voor 9 à 13 miljoen euro in de orderportefeuille van Deurwaarder. Goed voor een half jaar werk. Vos: “Bij elkaar veel te weinig om iedereen aan het werk te houden.”

Een groot deel van de vijftig werknemers die meegaan naar HSB komt van het metselbedrijf van Deurwaarder. “Ik denk zo’n dertig medewerkers.” HSB neemt alle aandelen over van J.M. Deurwaarder. Algemeen directeur Lukas Deurwaarder komt in loondienst bij HSB en wordt adjunct-directeur commercie.

De HSB-directeur denkt de vijftig medewerkers goed aan het werk te kunnen houden, al zal een deel een tijdelijk contract krijgen. De Volendamse bouwer heeft een orderportefeuille van 80 miljoen euro. “Daarvan gaan we in 2013 zeker 75 miljoen euro binnenhalen”, verzekert Vos.

HSB werd begin april in contact gebracht met J.M. Deurwaarder. Een extern adviseur en de banken van het familiebedrijf uit Warmenhuizen hadden aangedrongen om aansluiting te zoeken bij een grotere bouwer. HSB wilde het bouwbedrijf “going concern” overnemen. Maar omdat Deurwa arder er te slecht voor stond lukte dat niet.

> Pagina 6: Omzetval HSB Bouw

volgens directie tijdelijk

Reageer op dit artikel