nieuws

Uitspraken hoogleraar over bouwfoutenpraktijk vallen verkeerd

bouwbreed

Hoogleraar Ira Helsloot heeft zich niet populair gemaakt in de bouwsector. Helsloot concludeert dat aannemers opdrachtgevers te makkelijk opzadelen met bouwfouten.

Critici pareren dat de hoogleraar te weinig verstand van zaken heeft. “Helsloot heeft geen juridische achtergrond”, is een ander verwijt. De hoogleraar besturen van veiligheid aan de Radboud Universiteit van Nijmegen krijgt de handen niet op elkaar voor zijn voorstel.

Helsloot schreef een rapport in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) over privaat bouwtoezicht. De hoogleraar pleit daarin voor een verbod op bedingen in verkoopcontracten die aannemers nagenoeg ongrijpbaar zouden maken als het gaat over bouwfouten. Bouwend Nederland noemt het voorstel onnodig.

Reageer op dit artikel