nieuws

Maassluis in beslag genomen door brandende meterkasten

bouwbreed

Maassluis in beslag genomen door brandende meterkasten

Onderzoek van het team Brandonderzoek van de Regionale Brandweer Rotterdam-Rijnmond doet vermoeden dat de aardlekschakelaar iets te maken heeft met de twee meterkastbranden in de Maassluise wijk Het Balkon.

Op enkele adressen zou de aardlekschakelaar al eens zijn vervangen. De aardlekschakelaar in de getroffen woningen is een product van ABB. Deze fabrikant moest in 2007 een aantal aardlekschakelaars terugnemen. Dat waren producten van het Duitse ABB Stoltz-Kontakt. Door een mankement schakelden die uit bij een hogere stroom dan de nominale waarde. Voor zover Dick Lokhorst van ABB weet, zijn al die aardlekschakelaars weer ingeleverd. Hij sluit niet uit dat enkele exemplaren zijn achtergebleven en in de Maassluise woningen zijn gemonteerd.

“Dan nog kunnen die nooit de oorzaak zijn geweest van de branden, want dat probleem heeft zich nooit voorgedaan met deze aardlekschakelaars”, meent Hjalmar Teunissen van de gemeente Maassluis die voor alle partijen het woord voert.

Reageer op dit artikel