nieuws

Uneto-VNI wil af van oude urencalculatie

bouwbreed

Uneto-VNI wil af van oude urencalculatie

“Het mooiste gereedschap voor de installateur.” Zo noemen Frans Zirkzee van installateursvereniging Uneto-VNI en Eric Meijeren van Cofely de nieuwe normen voor de urencalculatie voor W-installateurs.

Beiden namen het initiatief voor deze vervangers van de oude methodiek volgens Gustav Ende, een Duits systeem dat gaandeweg de standaard is geworden in Nederland. Het opvolgen van Gustav Ende’s advies wordt echter steeds lastiger. Zirkee: “ Pakweg de helft van de installatiematerialen en technieken die nu in Nederland worden gebruikt staan er niet in. De installateur moet dan maar een slag slaan naar wat het hem kost die te verwerken. Met het gevolg dat een inschrijving er te duur door wordt en een ander het werk krijgt.” De kans dat de installateur dat overkomt met de methode die Uneto-VNI ontwikkelde voor de urencalculatie is volgens Zirkzee En Meijeren klein.

Reageer op dit artikel