nieuws

Mattenlegger vereenvoudigt plaatsing staalmatten

bouwbreed Premium

Mattenlegger vereenvoudigt plaatsing staalmatten

Een lichte kraan en een star hijsframe met flexibele delen maken het mogelijk een bouwstaalmat zonder doorzakken moeiteloos op te tillen, te verplaatsen en te positioneren.

“Ik vervoer alles wat je met een vrachtwagen met kraan op een bouwplaats kunt laden en lossen, waaronder gestapelde bouwstaalmatten”, vertelt Marc Verhoeven. “Regelmatig kom ik op bouwplaatsen waar mensen met die matten sjouwen. Tegenwoordig gebruiken ze daar meestal een viersprong voor, een ketting die splitst in vier uiteinden met elk een haak. Bij het ophijsen zakt zo’n mat door en wordt het moeilijk hem te positioneren. Bovendien blijft er regelmatig een haak vastzitten. Een paar jaar geleden kreeg ik het idee dat het anders moet kunnen en zo ben ik op mijn BML uitgekomen, mijn BouwstaalMattenLegger. Een simpel, relatief licht apparaat dat je met twee mensen kunt bedienen.”

Video: gebruik van de BouwstaalMattenLegger in de praktijk

Reageer op dit artikel