nieuws

‘Bouw snel gemaal bij Lauwersoog’

bouwbreed

Met de bouw van een groot gemaal bij Lauwersoog (kosten 150 miljoen euro) moet zo snel mogelijk worden begonnen en niet pas in 2030 zoals het Rijk wil. Hiervoor pleit de PvdA in de Groningse staten. Langer uitstel is niet meer verantwoord, vindt de partij. De nijpende situatie bij de Groninger dijken maakt duidelijk dat […]

Met de bouw van een groot gemaal bij Lauwersoog (kosten 150 miljoen euro) moet zo snel mogelijk worden begonnen en niet pas in 2030 zoals het Rijk wil. Hiervoor pleit de PvdA in de Groningse staten. Langer uitstel is niet meer verantwoord, vindt de partij. De nijpende situatie bij de Groninger dijken maakt duidelijk dat een extra, grote spuimogelijkheid op de Waddenzee broodnodig is. Een supergemaal kan overtollig water vanaf het Lauwersmeer ook bij vloed spuien op de Waddenzee. Dat kan nu alleen bij eb via de sluis. Door de harde wind en het hoge waterpeil is dit sinds enkele dagen niet mogelijk. De dijk langs het Eemskanaal bij Woltersum is kritiek.

Reageer op dit artikel