nieuws

‘Schaf welstandscommissie helemaal af’

bouwbreed

Welstandscommissies moeten helemaal worden afgeschaft. Dat schrijft Chris Zijdeveld, voorzitter van de Stichting PassiefBouwen, vandaag in Cobouw. Minister Donner schrapt de verplichte advisering door een welstandcommissie, maar deze maatregel gaat Zijdeveld niet ver genoeg. “Gemeenten zijn onuitputtelijk met nieuwe vormgevingsregels. De invloed van een kleine, eigenwijze en vaak vooringenomen kaste die nog steeds de eigen […]

Welstandscommissies moeten helemaal worden afgeschaft. Dat schrijft Chris Zijdeveld, voorzitter van de Stichting PassiefBouwen, vandaag in Cobouw.

Minister Donner schrapt de verplichte advisering door een welstandcommissie, maar deze maatregel gaat Zijdeveld niet ver genoeg. “Gemeenten zijn onuitputtelijk met nieuwe vormgevingsregels. De invloed van een kleine, eigenwijze en vaak vooringenomen kaste die nog steeds de eigen opvatting over mooi en lelijk aan de samenleving kan opleggen moet met wortel en tak worden uitgeroeid.”

> pagina 13: welstand kan ook zonder commissie

Reageer op dit artikel