nieuws

Plannen voorWaalsprong aangepast

bouwbreed

Ook de bouw van het nieuwe Nijmeegse stadsdeel Waalsprong lijdt aan de gevolgen van de crisis. De gemeente Nijmegen, de grootste aandeelhouder van de grondexploitatiemaatschappij (GEM) Waalsprong, wil daarom de plannen grondig aanpassen.

In overleg met de andere aandeelhouders binnen de GEM is besloten tot een lager afzettempo van woningen voor de komende vijf jaar, tot 400 kavels per jaar. Daarnaast worden in de Waalsprong de grondprijzen voor winkels en woningkavels verlaagd.

De meest ingrijpende aanpassingen komen in de plannen voor het centrumgebied Citadel. Vanwege de veranderende woningmarkt komen er minder appartementen en meer woningen met tuin. Ook komen er minder parkeergarages, want parkeren zal voor een groter deel op straat plaatsvinden. De beschikbare ruimte voor winkels blijft gelijk. De aanpassingen aan Citadel zullen naar verwachting zullen naar verwachting 20 miljoen euro opleveren.

Uiterlijk 3 november zal de gemeenteraad zich uitspreken over de aanpassingen. Daarna wordt de aangepaste grondexploitatie besproken in de aandeelhoudersvergadering van GEM Waalsprong.

Reageer op dit artikel