nieuws

NAS Afbouw onderuit na hoopvol voorjaar

bouwbreed

NAS Afbouw uit Geffen houdt het hoofd niet langer boven water. De directie heeft voor het ruim 200 medewerkers tellende bedrijf faillissement aangevraagd, maar werkt aan een doorstart.

Directeur Robert van der Heijden valt de gang naar de curator rauw op zijn dak. “Voor de bouwvak rekenden we nog op een opleving. Er kwam weer wat meer werk binnen. We waren blij deeltijd-WW aangevraagd te hebben. Dan konden we na de crisis direct sterk verder met onze eigen mensen.”

De stemming sloeg deze zomer echter snel om. “Je hoorde alleen nog maar over de problemen in Griekenland en de eurocrisis. Nieuw werk bleef uit. Dan moet ik plannen maken voor de toekomst. Dat is de enige weg die we kunnen gaan.”

Afbouwer NAS sloeg zich vorig jaar door met een licht verlies op een omzet van 18 miljoen euro. “We zijn, via moederbedrijf NAS Beheer, zelf de grootste schuldeiser. We dachten in 2010 een buikschuiver te maken om daarna weer supersterk terug te keren. De rapporten en voorspellingen gaven aan dat 2010 het dieptepunt van de crisis zou zijn.”

Lof

Projecten waarop de Brabantse afbouwer terugkijkt zijn woontorens als New Orleans en Maastoren in Rotterdam en de Lichttoren in Eindhoven. In september kreeg NAS nog lof toegezwaaid als beste leerbedrijf in de sector afbouw.

Van der Heijden: “We beleven spannende dagen. Het personeel is geïnformeerd en de rechtbank in Den Bosch moet een uitspraak doen over een curator. Bij een eventuele doorstart hebben we onze klanten hard nodig. NAS Afbouw bestaat al 25 jaar en is voor verschillende partners altijd een betrouwbare partij gebleken.”

Reageer op dit artikel