nieuws

Het hele jaar buiten met de Cattle Cabin

bouwbreed

Het hele jaar buiten met de Cattle Cabin

Veehouder Leon Moonen uit Nederweert heeft een mobiele stal voor rundvee ontworpen die in zijn eigen energiebehoefte voorziet. Met de Cattle Cabin kunnen de koeien het hele jaar buiten verblijven.

Het ontwerp van Moonen bestaat uit een open stalen constructie met een knikvormig dak. De constructie, die modulair is op te bouwen, staat op stelconplaten met betonblokken aan de randen. De vloerplaten rusten op een zandbed. Op het dak zijn 48 zonnepanelen gemonteerd. Deze leveren volgens de ontwerper 9000 kilowattuur stroom op jaarbasis.

De stroom kan worden gebruikt voor de verlichting, de koeborstel (een soort droge wasstraat) en voor verwarming van de waterbak. Voor testdoeleinden zal de stal worden voorzien van een batterij voor energieopslag. Een eventueel overschot wordt aan het net geleverd.

Reageer op dit artikel