nieuws

Nog 23 flateigenaren dwars rond A2

bouwbreed

Maastricht moet met nog 23 eigenaren van appartementen tot een vergelijk komen aan drie wegen langs de A2 om te kunnen beginnen met de sloop van de honderden appartementen langs de huidige stadstraverse van de snelweg. De appartementen moeten tegen de vlakte in verband met de ondertunneling van de A2. Tot nu toe heeft de […]

Maastricht moet met nog 23 eigenaren van appartementen tot een vergelijk komen aan drie wegen langs de A2 om te kunnen beginnen met de sloop van de honderden appartementen langs de huidige stadstraverse van de snelweg. De appartementen moeten tegen de vlakte in verband met de ondertunneling van de A2. Tot nu toe heeft de gemeente 387 appartementen aangekocht. De gemeente probeert met de resterende 23 eigenaren nog tot een vergelijk te komen. Wel is de gemeente al een onteigeningsprocedure begonnen.

De tunnel van de A2 moet in 2017 klaar zijn.

De gemeente liet onafhankelijk expert Pieter Revermann onderzoeken of het aankoopbeleid zorgvuldig was. Hij concludeert dat de gemeente rechtmatig, billijk en zorgvuldig te werk is gegaan.

Reageer op dit artikel