nieuws

Gefrommel achter de komma

bouwbreed Premium

Brutaal wordt geboden. Laag, lager, laagst. De inschrijvers vallen over elkaar heen. De terugslag in de infrabouw is groter dan de instanties ons willen doen geloven. Door het omvallen van de ene wegenbouwer komt er wat werk bij voor de ander. Van meer werk is dus geen sprake. Hooguit van verschuivingen. Wie verkeerd kijkt, kan […]

Brutaal wordt geboden. Laag, lager, laagst. De inschrijvers vallen over elkaar heen. De terugslag in de infrabouw is groter dan de instanties ons willen doen geloven. Door het omvallen van de ene wegenbouwer komt er wat werk bij voor de ander. Van meer werk is dus geen sprake. Hooguit van verschuivingen. Wie verkeerd kijkt, kan zo maar de foutieve conclusie trekken.

Van de gemeenten komt maar moeizaam werk los. De geluiden worden steeds sterker over het herstel van de industrie. Alleen jammer dat de grond-, water- en wegenbouwers daar weinig mee opschieten.

De uurlonen liggen inmiddels op het niveau van vijf jaar geleden. Bij de kunstwerken zien we bekistingsmaterieel en betonmortel laag geprijsd. Wie materieel huurt treft aanbiedingen aan zoals drie voor de prijs van drie. Beter iets gratis dan niets verhuurd.

Opvallend is het opduiken van het verschijnsel dat soms in de calculaties bedragen tot achter de komma uitgeschreven worden. Waarom? Om extra nauwkeurig te lijken? Op de totaalbedragen maakt het gefrommel achter de komma niets uit.

(NBI)

Reageer op dit artikel