nieuws

‘Isto Projectontwikkeling dupeert leveranciers voor duizenden euro’s’

bouwbreed Premium

Isto Projectontwikkeling uit Dedemsvaart heeft nog minstens 12.000 euro aan rekeningen openstaan. Dat zeggen een bouwmaterialenhandel, een afvalverwerker en een ijzerhandel.

De drie bedrijven kwamen begin februari met de projectontwikkelaar in contact. “Omdat hij een vrij grote bestelling plaatste, hebben we het bedrijf aan de hand van de gegevens van de Kamer van Koophandel doorgelicht. Alles leek te kloppen”, zegt een medewerker van een grote Oost-Nederlandse bouwmaterialenhandel. Een paar dagen later levert het bedrijf bouwmaterialen ter waarde van 6000 euro af bij de vestiging van Isto Projectontwikkeling. Alles is op de pof gekocht.

Niet veel later plaatst de projectontwikkelaar opnieuw een bestelling. “Toen ben ik eens gaan kijken wat hij allemaal aan het doen was.” Op het adres waar de materialen zijn afgeleverd blijkt niets gebouwd te worden. “Er stond niet meer dan een bouwkeet en een container die werd volgeladen met bouwstaalmatten. Dat vond ik toch verdacht.” De medewerker doet aangifte bij de politie en zoekt contact met de eigenaar van de container en de staalhandel. “Wij hadden een container voor sloopafval geleverd”, zegt de locatiemanager van de sloophandel. “We zouden nog drie containers plaatsen, maar dat hebben we maar niet gedaan.” De container die het bedrijf wel leverde is nergens meer te bekennen. “We gaan er inmiddels vanuit dat die ook niet meer terugkomt.” In totaal kost de kwestie het bedrijf zo’n 4500 euro.

Staalmatten

De ijzerhandel, die een partij staalmatten niet betaald kreeg, is voor 1900 euro gedupeerd. Hoop dat de rekeningen ooit nog betaald worden, hebben de ondernemers niet. “We horen dat er het een en ander in beslag is genomen. Wellicht komt daar nog wat uit.” De drie bedrijven willen niet bij naam genoemd worden. De namen zijn bekend bij de redactie.

Reageer op dit artikel