nieuws

Aantal aanbestedingsconflicten stijgt scherp

bouwbreed

Het aantal aanbestedingsconflicten stijgt scherp onder invloed van de economische crisis.

Rijkswaterstaat werd vorig jaar negentien keer gedaagd rond de gunning, de Rijksgebouwendienst twee keer. Dit blijkt uit het rapport ‘Aanbestedingsrechtspraak in Nederland’ uitgevoerd door Van Doorne advocaten en PwC, in opdracht van Rijkswaterstaat. Mede-auteur Gijs Verberne sluit niet uit dat het aantal rechtszaken stijgt. Daarbij denkt de advocaat vooral aan de economische crisis. “Bouwers hebben het moeilijk en proberen desnoods via de rechter alsnog opdrachten binnen te halen.” Ook de professionalisering van het inkoopproces zou de gang naar de rechter makkelijker maken omdat minder sprake is van een vertrouwensband.

Reageer op dit artikel