nieuws

Würth ziet omzet in 2010 stijgen naar 8,6 miljard

bouwbreed

De omzet van verkoper van bevestigings- en montagematerialen Würth is in 2010 met 14,2 procent gestegen naar 8,6 miljard.

Het bedrijfsresultaat zal tussen 380 en 400 miljoen euro bedragen en ligt daarmee boven plan, meldt het concern. “Dit goede resultaat is niet alleen tot stand gekomen door bezuinigingen. In tegendeel: onze strategie, alle pijlen richten op verkoop en hier verder in investeren, heeft ons volledig in het gelijk gesteld”, aldus Robert Friedmann, woordvoerder van de Würth-Groep.

Vooral in thuisland Duitsland steeg de omzet sterk, met 16,9 procent naar 3,9 miljard euro. Buiten Duitsland groeide de ondernemingsgroep met 12,1 procent. Friedmann: “We plannen voor 2011 weer een tweecijferige omzetgroei.” De definitieve jaarafsluiting over het boekjaar 2010 zal in mei worden gepresenteerd.

Reageer op dit artikel