nieuws

Nieuw ontwerp voor hoteltoren Van der Valk Tiel

bouwbreed

Het heeft in het verleden niet altijd geboterd tussen de gemeente Tiel en hotel- en restaurantconcern Van der Valk. Maar het ontwerp voor een nieuwe 55 meter hoteltoren valt bij zowel de gemeente als de welstandscommissie nu eindelijk in goede aarde.

Van der Valk kreeg vorig jaar geen al te enthousiaste reacties bij de presentatie van nieuwbouwplannen voor een grotendeels uit glas opgetrokken complex. De gemeente vond dat dit plan niet voldeed aan de veiligheidseisen vanwege de nabijgelegen A15 en de Betuweroute. Mocht er een ontploffing in het gebouw ontstaan, dan zou vanwege de glazen constructie de schade niet te overzien zijn.
Het ontwerp voor de nieuwe hoteltoren komt uit de pen van architectenbureau Frans Kerkhoff uit Milsbeek. Het gebouw krijgt een solide ‘schil’ van drie varianten baksteen. De stenen zijn uitgevoerd in aardetinten, van donkerrood tot mangaan. De toren zal tegen het huidige hotelcomplex aan komen te staan, op de plaats waar in 2002 het parkeerdek het begaf. Door de nieuwbouw neemt de capaciteit van het hotel fors toe, want de toren gaat zestien verdiepingen tellen met plaats voor 176 kamers.
Ook het bestaande hotel wordt inbegrepen in de nieuwbouwplannen. Nu nog is het complex uitgerust met witte kapconstructies. Maar omdat deze erg onderhoudsgevoelig zijn, moeten ze plaatsmaken voor platte daken.
Tiel wil nog wel dat de hoteltoren een beetje wordt gedraaid. In de plannen staat dat het gebouw evenwijdig komt te staan aan de A15. Liever ziet de gemeente dat de toren parallel wordt gebouwd aan de weg achter het hotelcomplex.

Reageer op dit artikel