nieuws

Putkast maakt gebruik van luchtbelprincipe

bouwbreed

Het bedrijf Putkast presenteerde onlangs een scala aan putkasten voor verschillende doeleinden. Een putkast is een ondergrondse kast voor het aansluiten van elektriciteit.

In het wegdek of maaiveld bevindt zich het toegangsdeksel. Putkasten maken gebruik van het luchtbelprincipe. Alle apparatuur is ondergebracht in een hermetisch gesloten bak, die slechts aan de onderzijde open is. Als het grondwater stijgt, ontstaat een luchtbel in de bak. Daardoor is de apparatuur altijd gevrijwaard van water. Putkasten hebben dus geen aansluiting op een afvoer nodig. Behalve voor elektrische aansluitingen levert Putkast ook ondergrondse kasten voor gas, water of regeltechniek. Volgens het bedrijf zijn de exploitatiekosten relatief laag en zijn de bedieningskosten minimaal. Een putkast is nooit een obstakel. Hij kan toegepast worden voor de aansluiting van evenementen of markten, maar ook op campings, in kademuren bij woonboten en op stadspleinen waar bovengrondse kasten ongewenst zijn. Tenslotte heeft Putkast ook een ondergrondse kast ontwikkeld voor de apparatuur van mobiele netwerken.

Reageer op dit artikel