nieuws

Boor voor metro

bouwbreed

Bouwcombinatie Saturn heeft de eerste boormachine voor de Noord-Zuidlijn afgenomen. Dat gebeurde na een technische inspectie in de fabriekshal van Herrenknecht in het Duitse Schwanau. Daarbij zijn alle onderdelen nagelopen en systemen en installaties getest. De machine wordt nu gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen bij de leverancier. De technische afname voor de tweede tunnelboormachine volgt begin februari.

Bouwcombinatie Saturn heeft de eerste boormachine voor de Noord-Zuidlijn afgenomen. Dat gebeurde na een technische inspectie in de fabriekshal van Herrenknecht in het Duitse Schwanau. Daarbij zijn alle onderdelen nagelopen en systemen en installaties getest. De machine wordt nu gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen bij de leverancier. De technische afname voor de tweede tunnelboormachine volgt begin februari.
Maandag presenteert prof. Frits van Tol zijn tweede rapport over de verzakkingen bij station Vijzelgracht. De boren kunnen pas van start nadat de ruwbouw van de stations klaar is.

Reageer op dit artikel