nieuws

Taylor Wimpey draaitnog maar op 40 procent

bouwbreed

De nieuwbouw bij de grootste Britse woningbouwer Taylor Wimpey ligt momenteel nog maar op 40 procent van het normale niveau. Bovendien is het aantal verkochte maar nog te bouwen huizen vergeleken met vorig jaar bijna gehalveerd naar 6.607. Taylor Wimpey heeft inmiddels 1.900 man ontslagen maar denkt dat het aantal werknemers verder moet inkrimpen. ”De omstandigheden op de Britse woningmarkt zijn uiterst moeilijk gebleven waarbij de recente gebeurtenissen op de financiële markten het consumentenvertrouwen verder hebben ondermijnd”, meldt Taylor Wimpey aan de Londense beurs.

De nieuwbouw bij de grootste Britse woningbouwer Taylor Wimpey ligt momenteel nog maar op 40 procent van het normale niveau. Bovendien is het aantal verkochte maar nog te bouwen huizen vergeleken met vorig jaar bijna gehalveerd naar 6.607. Taylor Wimpey heeft inmiddels 1.900 man ontslagen maar denkt dat het aantal werknemers verder moet inkrimpen. ”De omstandigheden op de Britse woningmarkt zijn uiterst moeilijk gebleven waarbij de recente gebeurtenissen op de financiële markten het consumentenvertrouwen verder hebben ondermijnd”, meldt Taylor Wimpey aan de Londense beurs.
Het aantal goedgekeurde hypotheken lag in het derde kwartaal 70 procent lager dan vorig jaar en de gemiddelde woningprijs is in die tijd met 14 procent gedaald.
Die neerwaartse trend wordt voor nieuwe huizen nog versterkt doordat een steeds groter deel van de voorlopige koopcontracten alsnog wordt opgezegd.

Reageer op dit artikel