nieuws

Hydraulische klem houdt boom overeind

bouwbreed

Bedoeld voor hydraulische gravers met een bedrijfsgewicht vanaf 14 ton: de ‘zagende boomklem’ van MVD uit het Duitse Neuengörs. De machinebouwer noemt het een ‘valgrijper met zaag’. De hydraulische tang houdt stammen met een dikte van 8 tot 70 centimeter vast. Daarna zaagt de hydraulisch aangedreven kettingzaag de stam door. De machinist houdt met de klem de stam overeind en kan die rechtstandig verwijderen. Het aanbouwgereedschap weegt ruim een ton. De klem draait eindloos rond; ook wanneer die een zware boom aan het uiteinde vasthoudt. Technisch gezien lijkt de klem op de sorteergrijper van deze fabrikant.

Bedoeld voor hydraulische gravers met een bedrijfsgewicht vanaf 14 ton: de ‘zagende boomklem’ van MVD uit het Duitse Neuengörs. De machinebouwer noemt het een ‘valgrijper met zaag’. De hydraulische tang houdt stammen met een dikte van 8 tot 70 centimeter vast. Daarna zaagt de hydraulisch aangedreven kettingzaag de stam door. De machinist houdt met de klem de stam overeind en kan die rechtstandig verwijderen. Het aanbouwgereedschap weegt ruim een ton. De klem draait eindloos rond; ook wanneer die een zware boom aan het uiteinde vasthoudt. Technisch gezien lijkt de klem op de sorteergrijper van deze fabrikant.

Reageer op dit artikel