nieuws

Minder werk voorDuitse bouwers

bouwbreed

De Duitse bouwers met twintig of meer medewerkers hebben in mei 7 procent minder werk binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal nieuwe opdrachten in de burgerlijke en utiliteitsbouw viel met 11,7 procent terug tot slechts 64,8 procent van het niveau rond de eeuwwisseling.

De Duitse bouwers met twintig of meer medewerkers hebben in mei 7 procent minder werk binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal nieuwe opdrachten in de burgerlijke en utiliteitsbouw viel met 11,7 procent terug tot slechts 64,8 procent van het niveau rond de eeuwwisseling.
Ondanks de terugslag in mei is de orderstroom in de Duitse bouw in de eerste vijf maanden van het jaar van een vergelijkbaar niveau als vorig jaar. De problemen in de woningbouw ten spijt, nam het volume in de sector b0x26u met 0,2 procent toe. In de infra slonken de nieuwe opdrachten met 1,4 procent.
Uit de cijfers van het Statistisch Bundesamt blijkt dat dit jaar met minder handen meer werk verzet wordt. Terwijl het aantal werknemers met 1,8 procent daalde tot 686.000 steeg de omzet met 7,7 procent tot 28,9 miljard euro. In mei nam de omzet met 3,2 procent toe tot 6,9 miljard euro.

Reageer op dit artikel