nieuws

Oranje-fans onder Lexan Thermoclear

bouwbreed

Het zal ze in alle voetbaltumult niet zijn opgevallen, maar in drie Oostenrijkse en een Zwitsers EK-voetbalstadion schuilen de fans onder overkappingen die grotendeels zijn gemaakt van Lexan Thermoclear-platen, zo meldt producent Sabic Innovatieve Plastics met trots. Ook het Stade de Suisse in Bern, waar Oranje in groep C historische daden verrichtte, is een van die stadions. Thermoplastisch beglazingsmateriaal is bij stadionbouw overigens geen nieuw product, want er wordt al een kwart eeuw gebruik van gemaakt. Daarbij spelen het lichte gewicht in combinatie met een grote slagvastheid een belangrijke rol.

Het zal ze in alle voetbaltumult niet zijn opgevallen, maar in drie Oostenrijkse en een Zwitsers EK-voetbalstadion schuilen de fans onder overkappingen die grotendeels zijn gemaakt van Lexan Thermoclear-platen, zo meldt producent Sabic Innovatieve Plastics met trots. Ook het Stade de Suisse in Bern, waar Oranje in groep C historische daden verrichtte, is een van die stadions. Thermoplastisch beglazingsmateriaal is bij stadionbouw overigens geen nieuw product, want er wordt al een kwart eeuw gebruik van gemaakt. Daarbij spelen het lichte gewicht in combinatie met een grote slagvastheid een belangrijke rol.

Reageer op dit artikel