nieuws

Laptop oplaadbaar via de tas

bouwbreed

De Voltaic Generator is een handige laptoptas, want de eenzijdig aangebrachte zonnecellen houden bij helder weer de laptopaccu op spanning. De tas is geschikt voor 17 inch-laptops en gemaakt van gerecycled pet-materiaal, ofwel frisdrankflessen, en daardoor sterk, tegen vocht bestand en relatief licht van gewicht. Dat laatste compenseert enigszins het extra gewicht van de zonnecellen en de bijbehorende accu. De zonnecellen leveren op een zonnige dag bijna 15 watt en dat zou volgens de makers genoeg moeten zijn voor een standaard laptop. De in de tas aangebrachte adapters maken het mogelijk om ook mobieltjes en soortgelijke elektronische apparaten van stroom te voorzien.

De Voltaic Generator is een handige laptoptas, want de eenzijdig aangebrachte zonnecellen houden bij helder weer de laptopaccu op spanning. De tas is geschikt voor 17 inch-laptops en gemaakt van gerecycled pet-materiaal, ofwel frisdrankflessen, en daardoor sterk, tegen vocht bestand en relatief licht van gewicht. Dat laatste compenseert enigszins het extra gewicht van de zonnecellen en de bijbehorende accu. De zonnecellen leveren op een zonnige dag bijna 15 watt en dat zou volgens de makers genoeg moeten zijn voor een standaard laptop. De in de tas aangebrachte adapters maken het mogelijk om ook mobieltjes en soortgelijke elektronische apparaten van stroom te voorzien.
De Generator is een verbeterde versie van de Messenger en diverse typen rugzak waarmee Voltaic eerder de markt veroverde. Zo is het wattage bijna verviervoudigd ten opzichte van de eerste modellen. Tegelijkertijd is de prijs slechts verdrievoudigd. Bij de presentatie in de Verenigde Staten werd aan de Generator een prijs gehangen van 600 dollar (circa 400 euro). Nog even en de tas wordt eerder gestolen dan de laptop. Hij moet dit voorjaar ook in Europa verkrijgbaar worden.

Reageer op dit artikel