nieuws

Studenten maken flexibele loopbrug

bouwbreed

Met de flexibele loopbrug Rail by Rail hebben twee studenten van de TU Delft een ontwerpwedstrijd van ProRail gewonnen. De spoorwegbeheerder wil de traverse in 2009 bouwen en voor het eerst gebruiken op het station van Venlo, dat van een trappartij en nieuwe liften wordt voorzien. Het eindstation van de loopbrug is daarmee niet bereikt. ProRail wil het kunstwerk namelijk ook inzetten tijdens het programma Toegankelijkheid. Tientallen treinstations worden de komende jaren in dat kader ingrijpend verbouwd ten behoeve van mensen met een lichamelijke beperking. Met de flexibele loopbrug wil ProRail de overlast tijdens die werkzaamheden tot een minimum beperken.

Met de flexibele loopbrug Rail by Rail hebben twee studenten van de TU Delft een ontwerpwedstrijd van ProRail gewonnen. De spoorwegbeheerder wil de traverse in 2009 bouwen en voor het eerst gebruiken op het station van Venlo, dat van een trappartij en nieuwe liften wordt voorzien. Het eindstation van de loopbrug is daarmee niet bereikt. ProRail wil het kunstwerk namelijk ook inzetten tijdens het programma Toegankelijkheid. Tientallen treinstations worden de komende jaren in dat kader ingrijpend verbouwd ten behoeve van mensen met een lichamelijke beperking. Met de flexibele loopbrug wil ProRail de overlast tijdens die werkzaamheden tot een minimum beperken.

Reageer op dit artikel