nieuws

Kamer zet vraagtekens bij uitgeholde bv’s

bouwbreed

PvdA en SP hebben grote moeite met de uitgeholde bv’s waarbij veroordeelde bouwers uitsluiting van aanbestedingen ontwijken. Dat blijkt uit Kamervragen die PvdA’ers Depla en Vos en SP-Kamerlid De Wit aan minister Van der Hoeven (Economische Zaken) stellen. Zij vragen de minister of zij zich kan vinden in het beeld dat veroordeelde bouwers de bedrijfsactiviteiten doorschuiven naar een nieuwe vennootschap. De achterliggende gedachte zou zijn om niet op een zwarte lijst te komen voor overheidsopdrachten.

PvdA en SP hebben grote moeite met de uitgeholde bv’s waarbij veroordeelde bouwers uitsluiting van aanbestedingen ontwijken. Dat blijkt uit Kamervragen die PvdA’ers Depla en Vos en SP-Kamerlid De Wit aan minister Van der Hoeven (Economische Zaken) stellen. Zij vragen de minister of zij zich kan vinden in het beeld dat veroordeelde bouwers de bedrijfsactiviteiten doorschuiven naar een nieuwe vennootschap. De achterliggende gedachte zou zijn om niet op een zwarte lijst te komen voor overheidsopdrachten.
De Kamerleden zijn van mening dat de bouwers daarmee de integriteitstoets omzeilen en vinden dat de doelstelling om malafide bedrijven uit te sluiten van aanbestedingen niet wordt waargemaakt. Zij vragen Van der Hoeven deze constructie aan te pakken in de verdere uitwerking van de nieuwe Aanbestedingswet waar zij momenteel de laatste hand aan legt.

Reageer op dit artikel